Over welke informatie beschikt de fiscus vandaag? Naast de aangifteverplichtingen geven ook de meldings- en rapporteringsverplichtingen veel informatie vrij.

Over welke informatie beschikt de fiscus vandaag? Naast de aangifteverplichtingen geven ook de meldings- en rapporteringsverplichtingen veel informatie vrij.

Charlotte Lardenoit
Sansen International Tax Lawyers

foto van de spreker Charlotte Lardenoit

Accreditatie/
aanwezigheidsattest

ITAA: 3,5 uren.

Advocaten kunnen op basis van het aanwezigheidsattest de gevolgde opleiding laten valideren door de Orde van Vlaamse Balies.

De aangifte-verplichtingen en rapporteringsverplichtingen van derde partijen geven informatie over u vrij. Over welke informatie gaat het precies?
 • Wat met uw meldingsplichten zoals “Ubo”, “fiscale grensoverschrijdende constructies”, “crypto-currents”,..?
 • Welke impact heeft de digitalisering op deze informatiestroom ?
 • Wat rapporteren onze financiële instellingen door over ons geld?
 • Wat wisselen landen uit aan gegevens ?
 • De belastingaangifte wordt steeds meer geautomatiseerd. Zo wordt heel wat vooraf ingevuld via een vereenvoudigde aangifte. Van waar komt die informatie en is deze wel correct?
 • Wat weet de fiscus over spaarrekeningen in het buitenland?
 • Zijn er veranderingen/nieuwigheden op komst? 
   
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  

deelname

De intekenprijs voor dit kennisatelier bedraagt € 225 (excl. BTW).
Bij intekening op minstens 3 verschillende kennisateliers is dit € 195 (excl. BTW) per kennisatelier en vanaf dan blijft die voordeelprijs geldig voor inschrijvingen in het lopende kalenderjaar voor de kennisateliers met basisprijs € 225.
Inschrijvingen van bijkomende deelnemers, op hetzelfde BTW nummer, voor hetzelfde kennisatelier bedragen € 175 (excl. BTW) per bijkomende inschrijving.
De kennisateliers zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30 % (kleine onderneming) of 20 % (middelgrote onderneming) kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief  btw. 
Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.
Bij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging, met een routebeschrijving en de factuur.
 

KennisAteliers Online diensten

Na inloggen op onze website, vindt u o.a. volgende diensten:
 • attesten permanente vorming
 • digitale syllabus - De digitale syllabus is een paar dagen op voorhand beschikbaar op de website. Met de tablet-vriendelijke versie kunt u zelfs de syllabus downloaden om het seminarie te volgen met uw tablet. U kunt er tevens uw eigen notities en aanduidingen toevoegen. (zie http://www.adobe.com/nl/products/reader-mobile.html ).
 • online video’s - de e-video van de seminaries waarvoor u inschreef is desgevallend beschikbaar op de website. Ook voor de deelnemers aanwezig in het seminariecentrum.
Meer info gratis online diensten.
Inschrijven voor dit seminarie