Van Bvba naar BV, waar staan we met de omzettingen na bijna 3 jaar? Praktische tips over de meest voorkomende problemen en oplossingen.

Van Bvba naar BV, waar staan we met de omzettingen na bijna 3 jaar? Praktische tips over de meest voorkomende problemen en oplossingen.

Webcast: 20/12/2022

Patrick Huybrechts
Parmentier bedrijfsrevisoren

foto van de spreker Patrick Huybrechts

Accreditatie/
aanwezigheidsattest

ITAA: 3,5 uren.

Advocaten kunnen op basis van het aanwezigheidsattest de gevolgde opleiding laten valideren door de Orde van Vlaamse Balies.

Het nieuwe wetboek van vennootschappen en verenigingen is sinds 1 januari 2020 voor elke vennootschap van toepassing. Toch blijkt dat nog lang niet alle vennootschappen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om de statuten aan te passen aan het nieuwe vennootschappenrecht.
Welke problemen levert deze dualiteit op? Statuten conform het oude W.Venn maar wel al onderhevig aan het nieuwe WVV? Welke juridische conflicten komen hieruit voort?
Op basis van een ruime praktijk-ervaring neemt Patrick Huybrechts jullie mee door de problemen, conflicten en valkuilen van de nog niet omgezette vennootschappen.
Er wordt ook gekeken naar de problemen die naar boven komen bij de effectieve omzetting. Wat zijn de meest voorkomende fouten bij omzetting?
Tot slot worden er tips en tricks gegeven om de omzetting vlot te laten verlopen. Dit kennisatelier is een praktische leidraad bij het adviseren bij die omschakeling.

Praktische consequenties omschakeling naar BV?

 • Waarom zouden wij dit zo snel mogelijk te doen?
 • Wat zijn de eventuele voor- of nadelen om nu al te kiezen voor de toepassing van het nieuwe WVV?
 • Wat zijn de consequenties van die omschakeling?
 • Waar moeten wij rekening mee houden bij die beslissingen?
 • Welke concrete aandachtspunten in het oog houden?
 • Wat moet er veranderen aan de statuten?
 • Wat is de invloed hiervan op de dagelijkse werking van de BV?
 • Wat met kapitaal van de BVBA en vermogen van de BV?
 • Met welke fiscale aandachtspunten rekening houden bij de omschakeling?
 
 
 
 
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  
  20/12/2022 13:30:00 17:00:00 Webcast Rechtstreeks online seminarieInschrijven  

deelname

De intekenprijs voor dit kennisatelier bedraagt € 225 (excl. BTW).
Bij intekening op minstens 3 verschillende kennisateliers is dit € 195 (excl. BTW) per kennisatelier en vanaf dan blijft die voordeelprijs geldig voor inschrijvingen in het lopende kalenderjaar voor de kennisateliers met basisprijs € 225.
Inschrijvingen van bijkomende deelnemers, op hetzelfde BTW nummer, voor hetzelfde kennisatelier bedragen € 175 (excl. BTW) per bijkomende inschrijving.
De kennisateliers zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30 % (kleine onderneming) of 20 % (middelgrote onderneming) kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief  btw. 
Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.
Bij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging, met een routebeschrijving en de factuur.
 

KennisAteliers Online diensten

Na inloggen op onze website, vindt u o.a. volgende diensten:
 • attesten permanente vorming
 • digitale syllabus - De digitale syllabus is een paar dagen op voorhand beschikbaar op de website. Met de tablet-vriendelijke versie kunt u zelfs de syllabus downloaden om het seminarie te volgen met uw tablet. U kunt er tevens uw eigen notities en aanduidingen toevoegen. (zie http://www.adobe.com/nl/products/reader-mobile.html ).
 • online video’s - de e-video van de seminaries waarvoor u inschreef is desgevallend beschikbaar op de website. Ook voor de deelnemers aanwezig in het seminariecentrum.
Meer info gratis online diensten.
Inschrijven voor dit seminarie