Hoi

info text

Hoi 2

info text 2

Btw in de horecasector: aandachtspunten voor restaurantuitbaters, foodtrucks, cateraars en verhuurders van feestzalen! Rob Van Den Plas - 2 uren - ITAA attest

Beschrijving

De vragen die professionals krijgen over de btw-tarieven die van toepassing zijn voor het verstrekken van maaltijden of dranken of een combinatie van beiden zijn nog steeds zeer talrijk. Ook vragen over het al dan niet verplicht uitreiken van GKS tickets blijven.
In dit webinar zal aan de hand van praktijkgevallen uitgelegd worden welke regels de fiscus hanteert om het toepasselijke btw-tarief te bepalen. Er zal toegelicht worden onder welke voorwaarden het verplicht is om een GKS ticket uit te reiken. Ook zal aandacht besteed worden aan het btw-regime dat van toepassing is wanneer exploitanten van restaurants, hotels, feestzalen ed. zalen verhuren met catering en/of dranken.
 
Volgende vragen worden beantwoord:

 

  • Moet een traiteur die enkel catering verzorgt op feesten in feestzalen een GKS hebben?
  • Een restauranthouder verkoopt afhaalmaaltijden met en zonder kreeft. Maakt dit een verschil op het vlak van btw-tarief?
  • Welk btw-tarief is van toepassing op een hotelovernachting in Belgie?
  • Een muziekfestival werkt met eet- en drankbonnen die ingewisseld kunnen worden bij kramen op het festivalterrein. Hoe werkt dit btw-matig?
  • Moet een hotel een GKS ticket uitreiken als hotelgasten dineren in het hotelrestaurant?
  • Wat met verkopen van drank aan de hotelbar?
  • Is het toegelaten om een GKS-ticket te vervangen door een “btw-bonnetje” of factuur?
  • Welk btw-tarief is van toepassing bij de verkoop van hapjes en dranken op een foodfestival?
  • Welk btw-tarief is van toepassing bij de verkoop van frisdrank?
  • Welk btw-tarief is van toepassing wanneer een forfaitaire “all-in prijs” wordt gevraagd voor zowel maaltijd als dranken?
  • Een uitbater van een foodkraam wordt gevraagd om pizza’s te verstrekken op een privé feest. Welk btw-regime geldt?
  • Welk btw-regime is van toepassing als ik een feestzaal verhuur en ik doe voor de catering beroep op een traiteur?
  • Moet ik een GKS houden wanneer ik een feestzaal exploiteer?
Studio: 16/02/2023
  • BTW
  • Accountant
  • Junior
  • Senior
  • E-Atelier
Series

E-Atelier (D231030)

Prijs: 129 EUR