Federale Tax Shelter-maatregelen, een nuttige en noodzakelijke update!

Federale Tax Shelter-maatregelen, een nuttige en noodzakelijke update!

Pieter Debbaut

foto van de spreker Pieter Debbaut

Accreditatie/
aanwezigheidsattest

ITAA: 2,0 uren.

Advocaten kunnen op basis van het aanwezigheidsattest de gevolgde opleiding laten valideren door de Orde van Vlaamse Balies.

Alternatieve financieringsmiddelen voor ondernemingen zoals de Vlaamse winwinlening of de federale vriendenlening (via een crowdfundingplatform) winnen aan populariteit. Nooit stond er meer kapitaal geparkeerd op de Belgische spaarboekjes. Zowel de federale als de gewestelijke overheden hebben fiscale stimuli ingevoerd om particulieren aan te moedigen om dit spaargeld (gedeeltelijk) te investeren in de economie. In het kader van de huidige corona-crisis werden de bestaande maatregelen tegelijk verlengd, voorwaarden versoepeld en de werking versterkt.
In dit seminarie zetten we één en ander op een rijtje: we bespreken de verschillende mogelijkheden die er momenteel bestaan om ondernemers (zelfstandigen en vennootschappen) financieel een handje toe te steken en lichten de financiële en/of fiscale voordelen en voorwaarden ervan toe voor de particulier-ontlener.

Volgende onderwerpen komen gedetailleerd aan bod:
 

  • Tax shelter voor startups en groeibedrijven
  • Belastingvrijstelling voor intresten van een vriendenlening
  • Winwinlening – Proxi-lening – Coup de pouce-lening
  • Winwinkapitaal of vriendenaandelen
  Datum Startuur Einduur Stad Locatie  

deelname

De inschrijvingsprijs voor deze webcast bedraagt € 146 (excl. BTW).
De webcasts zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 30 % (kleine onderneming) of 20% (middelgrote onderneming) kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief  btw. 
Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.

KennisAteliers Online diensten

Na inloggen op onze website, vindt u o.a. volgende diensten:
  • attesten permanente vorming
  • digitale syllabus - De digitale syllabus is een paar dagen op voorhand beschikbaar op de website. Met de tablet-vriendelijke versie kunt u zelfs de syllabus downloaden om het seminarie te volgen met uw tablet. U kunt er tevens uw eigen notities en aanduidingen toevoegen. (zie http://www.adobe.com/nl/products/reader-mobile.html ).
  • online video’s - de e-video van de seminaries waarvoor u inschreef is desgevallend beschikbaar op de website. Ook voor de deelnemers aanwezig in het seminariecentrum.
Meer info gratis online diensten.
Inschrijven voor dit seminarie